vineri

Despre un om,un geniu Profesor Doctor Alexandru Pesamosca


o lectie de viata pentru toti, auzisem de acest OM de la mama, fetita unei cunostinte fiind operate de Dr.Pesamosca...apoi intamplator am vazut cazul la TV...mi'am spus: Doamne' cat de multe lucruri a facut si cu toate astea cata medestie, emotionant, am plans..si nu sunt siropoasa!Un doctor fara arginti, care a salvat de la moarte mii de copii. Astazi, el traieste in totala singuratate, uitat si dispretuit de colegi.
Ajutati-i exact pe cei care au nevoie si cand au nevoie”..sunt cuvintele Doctorului.Are 80 ani, traieste in rezerva spitalului: "Maria Sklodowska Curie",cu o pesnsie mizera de 1000 lei dupa 60 de ani de munca!Acest om, in ciuda aparentelor e mai bogat decat toti miliardarii de carton ai acestei nefericite tari! Bogatia lui consta in peretele plin de fotografii ale oamenilor salvati de el, consta in amintirea intiparita in mintea fiecarui pacient caruia i-a redat viata sau zambetul, a familiilor acestora! Cat de simpla si frumoasa poate fi bogatia unui om, 40-50 de mii de interventii chirurgicale pentru o cafea la sapte dimineata! Si totusi exista Oameni cu adevarat frumosi!Este omul ales printe cei 500 de genii ale aceste lumi..!pentru noi toti este un model..si ne priveste cu compasiune...ca pe niste oameni bolnavi, care n-am reusit sa intelegem viata.Viata care fara prea multi bani,prea multe artificii si bling blinguri poate fi atat de frumoasa..este un om implinit a dat sansa altor vieti!

Am iubit mult copiii, toata viata m-a urmarit zambetul lor de dinaintea unei operatii. Zambeau intr-un fel pe care mi-e greu sa-l descriu. Cam toti aveau aceeasi reactie. Zambeau cu lacrimi in ochi. Spaima, durere, resemnare, speranta. Si mila, cu zambetul ala imi cereau toata mila din lume. Cum sa nu te tulbure imaginea asta? Si totusi, n-aveam voie sa gresesc, eram obligat sa ignor orice emotie”. Puteti vedea interviul de mai jos..eu mai spun doar RESPECT Domnule Dr!

Alexandru Pesamosca, unul dintre marii chirurgi ai României, trăieşte as...